Exposities

Kunstenaars jaarboek 2019

De omschrijving van het jaarboek zelf: "Het Jaarboek Kunstenaars biedt een actueel overzicht van een groot deel van de top van Nederlandse beeldend kunstenaars."

Kunst Festival Lebuines kerk
29 april 2017

Zaterdag 29 april 2017 heeft van 10-17 uur het wonderlijke ‘Schoon Vertier Festival’ plaats. Een pop-up Kunst Fair met Culturele ontmoetingen in de Lebuinuskerk aan het Grote Kerkhof van Deventer. Bij uitstek geschikt voor cultuurliefhebbers en kunstminnaars.

De basis voor het festival is de Kunstfair. Met intieme, aparte, onverwachte, liefdevolle, curieuze, romantische, meesterlijke of extravagante kunstuitingen met zowel oude als moderne technieken wordt de monumentale kerk in het hart van de historische binnenstad van Deventer met ruim 40 kunstenaars omgetoverd in een oase van verwondering en beleving. Zowel het domein voor de ware kunstkenner én liefhebber als een podium van nieuwsgierigheid.

Tentoonstelling 'De Haere' Olst
4 september 2016 t/m 3 november 2016

Zondag 4 september tot en met donderdag 3 november 2016, Haereweg 4 te Olst.

Tentoonstelling Deventer Koek
2015 / 2016

In 2015 en 2016 waren mijn werken geëxposeerd bij Deventer Koek op de Brink in Deventer.

Expositie De Wildernis
2 maart 2015 t/m 1 juni 2015
Expositie ‘Ode aan Beatrix’ in het museum.
12 december 2014 t/m 23 augustus 2015

In het afgelopen jaar konden bezoekers van het museum Oud Soest genieten van de expositie 200 jaar Koninkrijk met als thema 200 jaar Oranje Monarchie. Gezien het feit dat voor de viering van 200 jaar Koninkrijk landelijk twee jaar is uitgetrokken heeft het museum Oud Soest besloten de expositie ‘Oranje Monarchie’ te verversen met de expositie ‘Ode aan Beatrix’ van het kunstcollectief Oranje. De expositie is vanaf 12 december 2014 tot en met 23 augustus 2015 in het museum Oud Soest te zien. Voor meer informatie over het museum zie de website

Bekende Nederlanders en beroemdheden
13 april t/m 11 mei 2014

Kunstcollectief Oranje exposeert Bekende Nederlanders en beroemdheden in Galerie Bernheze De exposanten komen uit binnen en buitenland en reizen door het gehele land. Er is een verscheidenheid aan kunst te zien voor een breed publiek en ook geschikt is voor kinderen. De opbrengst van deze expositie staat in het teken van de Ruud van Nistelrooy Academy en Out of Area. Deze kwetsbare groep in onze maatschappij wordt een warm hart toe gedragen door Kunstcollectief Oranje. Kinderen van de Ruud van Nistelrooy Academy 9 tot 12 jaar zijn welkom in Galerie Bernheze om daar een aantal keer per jaar een schildersworkshop te kunnen bijwonen en hun emotie op het schilder doek te kunnen zetten. Ze zullen hier in begeleid worden door leden van Kunstcollectief Oranje en coaches van de Ruud van Nistelrooy Academy. Wij hopen deze kwetsbare groep zo een leuke middag te kunnen bezorgen en hier door een stukje zelf vertrouwen mee op te bouwen.

Ook voor de kinderen van Out of Area zal gedoneerd worden door Kunstcollectief Oranje. Dit project wordt gedragen door leerlingen van het ROC de Leijgraaf Veghel en Oss. Zij zullen in de voorbereiding en tijdens de uitvoer letterlijk hun handen uit de mouwen gaan steken voor de kinderen in Bosnië & Herzegovina. Het ROC de Leijgraaf heeft bewezen op structurele maatschappelijke wijze te investeren in hun studenten en docenten door humanitaire projecten te omarmen, de voorbereidingen in te bedden in hun onderwijssysteem en door letterlijk samen de handen uit de mouwen te steken om hulp te bieden aan hen die dit nodig hebben.

Hiervoor hebben zij in november 2012 het certificaat maatschappelijk verantwoord ondernemer ontvangen.

Expositie Kasteel Rosendeal 700 jaar
01 april t/m 31 oktober 2014

Het is aan ons de eer om als Kunstcollectief Oranje hier onze expositie te houden "Ode aan Beatrix" in het teken van 200 jaar koninkrijk.

In Kasteel Rosendael heerst een bewoonde sfeer. De prachtige collectie meubels, zilver en porselein laten de 18- en 19de-eeuwse grandeur van het interieur herleven. Maar de geschiedenis van Rosendael gaat terug tot de tijd dat hier de graven en hertogen van Gelre, ruim 200 jaar, verblijf hielden. Vermaard tot over de grenzen is dit kasteel ook om zijn park. Al in de 17de eeuw was Rosendael voorbeeld van verfijnde tuinaanleg: hagen, kabinetjes, beeldhouwwerk, tuinvazen, vijvers, watervalletjes en fonteinen. Een groen hemeltjen op aerd, aldus dichter en staatsman Constantijn Huygens. Dat bleef zo. De huidige tuinsieraden, zoals de schelpengalerij, de legendarische bedriegertjes en theekoepel zijn van de hand van de 18de-eeuwse tuinarchitect Daniel Marot.

Kasteel en park zijn beide te bezichtigen. Het kasteel met rondleiding en het park ook op eigen gelegenheid. Geniet van een kopje koffie, lunch of borrel in de theeschenkerij of oranjerie van het landgoed of geniet van een heerlijke picknick in het park! Voor een mooi souvenir of cadeau kunt u terecht in de sfeervolle kasteelwinkel.

Kijk voor de actuele openingstijden, entreegelden en activiteiten op de website

'Ode aan Beatrix' in Galerie Haags
10 januari t/m 10 februari 2014

Ode aan Beatrix is te zien in galerie haags van de bekende kunstenaars Marcello en Els.

Lees meer

'Ode aan Beatrix' in Het Web
8 november 2013 t/m 5 januari 2014

Van 8 november 2013 tot en met 5 januari is in de galerie van kunstcentrum Het Web aan De Veentjes 35 te Doetinchem de rondreizende expositie Ode aan Beatrix te zien, met werk van kunstenaars uit het hele land.

De tentoonstelling is opgezet door het nieuwe Kunstenaarscollectief Oranje, opgericht door beeldend kunstenares Carla van Lieshout uit Nistelrode en Galerie Bernheze. Het collectief telt inmiddels 50 deelnemers uit alle windstreken van Nederland. Thea Zweerink, oud- lid van het Web, is een van hen.

De expositie reist door heel het land. De kunstwerken zijn gemaakt ter ere van de 75e verjaardag van prinses Beatrix. De andere portretten – van koning Willem Alexander, koningin Maxima en de prinsesjes – werden gemaakt in het kader van de viering van 200 jaar koninkrijk.

De tentoonstelling Ode aan Beatrix was eerder te zien in Galerie Bernheze te Nistelrode, De Ring in Epe, Kasteel Heeswijk te Heeswijk Dinther en Abdij Rolduc in Kerkrade.

Expositie Abdij Rolduc

Reizende expositie 'ode aan Beatrix' op Abdij Rolduc.

Lees meer

Bathmense Kunstmarkt
7 september 2013

Brink en Dorpskerk Bathmen
10.00 - 17.00 uur


Tevens Het Open Atelier (kunstroute Bathmen)
zaterdag en zondag van 12.00 - 17.00 uur


Bathmense Kunst- en Kultuurkring
www.kunstmarktbathmen.nl
bbkk.nl

Kasteel Heeswijk expositie staatsieportretten
1 juli t/m 1 september 2013

Diverse staatsie portretten van koning Willem Alexander, koningin Maxima en andere leden van het koninklijkhuis, in 2D en 3D.

Lees meer

'Ode aan Beatrix' in De Ring te Epe
9 mei t/m 28 juni 2013

50 kunstenaars portretteerden Beatrix ter ere van haar 75e verjaardag.

Lees meer

Eerste expositie kunstcollectief Oranje
10 maart 2013 t/m 30 april 2014

In Galerie Bernheze was de opening en eerste expositie van de reizende expositie met staatsie portretten van kunst collectief oranje Kunst. Met staatsieportretten van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima en andere leden van het koninklijkhuis.